Societatea a luat fiinta in anul 1995 si a avut sediul in com. Paunesti , jud. Vrancea, avand in primii ani ca obiect de activitatea  transportul. Cu o echipa mica , dar ambitioasa, firma a reusit sa intre pe piata, sa se dezvolte, devenind una din cele mai cautate din zona in acest domeniu. Avand o politica de marketing bine gandita s-a deschis  in 1998 un nou  punct de lucru la Adjud, iar in anul imediat urmator a fost preluata o societate falimentara si astfel s-a infiintat sucursala de pe str. Republicii nr. 109 din municipiul Adjud. Pe parcursul acestor ani societatea a mai adaugat un domeniu de activitate, constructii drumuri si poduri, s-a marit numarul de angajati, iar dotarea tehnica a fost mult imbunatatita.Primele lucrari de constructii drumuri au fost reabilitarea si intretinerea drumurilor forestire. Lucrarile s-au desfasurat indeosebi in judetele Vrancea si Bacau. Dupa studii de piata amanuntite s-a extins domeniul de activitate si la exploatari si prelucrari ale materialului lemnos. A fost demarata si activitatea de sortare si concasare a agregatelor, achizitionandu-se o statie de sortare si una de concasare , astfel a luat fiinta baza de productie de la Adjudu Vechi. In anul urmator s-a montat in acest amplasament si o statie de produs betoane.

Toate aceste investitii si diversificari ale domeniului de activitate au dus la marirea capitalului , iar in anul 2005 a fost mutat sediul social in Sascut, jud. Bacau si infiintarea unei noi sucurasale in municipiul Bacau, tocmai pentru o mai buna desfasurare a activitatilor de constructii. In plina ascensiune numarul angajatilor a crescut considerabil, au fost angajati specialisti in toate domeniile de activitate ale firmei, si astfel societatea s-a inpus pe piata constructiilor de drumuri , fiind una din cele mai apreciate in categoria intreprinderilor mici si mijlocii din zona.

In paralel cu aceste lucruri a aparut nevoia inplementarii unui sistem al calitatii pentru a oferi  servicii in conformitate cu cerintele standardizate. Astfel  in anul 2005 a fost implementat sistemul ISO 9001:2001, urmand in  2007  ISO 14001:2005 si ISO 18001:2008  in anul 2008.

Prima lucrare de anvergura a fost in anul 2004 lucrare cu finantare pe programul Sapard , “ Reabilitare  DC 50 Rachitoasa – Fundatura Rachitoasa , com. Rachitoasa km 0+000-4+200, jud. Bacau “. Lucrarea consta in reabilitarea drumului comunal prin lucrari de asternere de covoare asfaltice si realizarea de podete si santuri betonate. Pentru toate acestea  s-au facut eforturi deosebite , firma a achizitionat o statie de produs mixture asfaltice si alte utilaje specifice lucrarilor de asfaltare. Lucrarile au fost de buna calitate si in termenul stabilit de beneficiar, acesta din urma recomandandu-ne si altor autoritati contractante. Dupa experinta acumulata au urmat doua lucrari de mare amploare cu finantare prin programul PHARE, in anul 2006, “Echipare edilitara si modernizare infrastructura zona Siret –Siretel , mun. Adjud” si “Echipare edilitara si modernizare infrastructura zona Copacesti – C. Negri – Campului, mun. Adjud”, in valoare de circa 5.100.000 lei. In cadrul acestor obiective s-a dezvoltat un alt domeniu de activitate, realizarea de retele de canalizare si alimentare cu apa. Lucrarile au fost finalizate in anul 2008, si au dus la reabilitarea completa a celor doua cartiere ale municipiului, locuitorii avand acum din punct de vedere al confortului ,conditii europene de trai. Au fost inlocuite tronsoanele de retele de canalizare si apa imbatranite, au create locuri de paracare, cai de acces si strazi asfaltate, iar sistematizarea verticala a spatiilor verzi a total refacuta. Alte lucrari de acelasi profil receptionate ar mai fi: “Construire strada Al. Vlahuta, mun Bacau”, “Construire strada 13 Septembrie, mun. Bacau” ,”Construire strada Veronica Micle, mun. Bacau”

In anul 2007 a fost demarata in paralel  o alta lucrare cu fintare prin programul Sapard , “ Modernizare DC  9- DC 10 , com. Tanasoaia , jud. Vrancea”, deasemenea o lucrare de anvergura , dusa la finalizare in conditii foarte bune. Datorita seriozitatii , calitatii lucrarilor si  recomandarilor benificiarilor , societatea si-a extins activitatea si in alte judete (Vaslui, Galati), modernizand si reabilitand numeroase drumuri judetene si comunale. Enumeram doar cateva dintre obiective : Reabilitare DJ 207P DN2- Saucesti, jud. Bacau, km 0+000-2+800”, « Cons. pe DJ 252 Buhoci-Bibiresti, km 120+000-125+000, jud. Bacau », “Reabilitare DJ 207P DN2- Saucesti, jud. Bacau, km 0+000-2+800”, “Reabilitare si moderniz. Dr comunal com Bordesti, jud. Vrancea », « Refacere retea drumuri comunale, com Vinatori, Jud. Vrancea » , « Lucrari de imbracare cu mixtura asfaltica B-dul Victoriei, Mun. Tecuci”, “Reabilitare si modernizare drum comunal DC 28 Raunesti-Viisoara km 0+000-2+800” , “Reabilitare drum comunal DC 145 Biliesti, jud. Vrancea” , etc. In prezent se afla in desfasurare mai multe lucrari de investitie, printre care si realizarea in doua comune din Judetul Vrancea a retelelor de canalizare si a statiilor de epurare aferente. Obiectivul “Statie epurare, retele colectoare, canalizare si imbunatatirea calitatii strazilor in ineriorul comunei Gologanu, jud. Vrancea”, cu o valoare de circa 6.780.000 lei fara TVA,este o investitie pe program FEADR si  are in componeta realizarea 16700 ml retea canalizare, 5 statii de pompare a  apelor uzate , o statie de epurare de 300mc si asfaltarea a 5.2 km de strazi. Lucrarea este realizata in proportie de 99% , in aceasta perioada efectuandu-se probele tehnologice si punerea in functiune.

In decursul acestor ani societatea noastra a executat si finalizat o serie de obiective cu finantare europeana sau bugetara, in diverse domenii cum ar fi: modernizare strazi si drumuri judetene si comunaleModernizare drumuri locale , comuna Pufesti, judetul Vrancea, Lucrari de imbracare strazi in municipiul Bacau, Executie modernizare strazi in Cartierul Lanul Garii, municipiul Onesti, Reabilitarea si modernizarea infrastructurii de interes public (strazi), UAT Orasul Panciu, Protejarea, restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural in vederea cresterii atractivitatii turistice a orasului Panciu  , “Reabilitarea infrastructura urbana zona Mioritei-9 Mai- Vantului – Vadul Bistritei  din municipiul Bacau,Modernizare strazi satele Slobozia Ciorasti, Jiliste si Armeni, comuna Slobozia Ciorasti, judetul Vrancea, Reabilitarea strazilor Alexandru Ioan Cuza, 1 Mai, Mihai Eminescu si Vanatori, oras Adjud, Judetul Vrancea, Reabilitare si Modernizare DJ 116 (Strada Galean), Oras Targu Ocna”, Rebilitare infrastructura stradala, oras Odobesti, judetul Vrancea, Modernizare si reabilitare retea stradala , oras Odobesti, judetul Vrancearefacere drumuri afectate de calamitati si consolidari si regularizari de albii “Consolidari de mal parau Dragomira la Soveja,judetul Vrancea”, Refacere si modernizare DC 108 , sat Spulber, comuna Spulber,  – constructii civile si de agrement pentru uz social – Construire teren de sport si spatii de joaca pentru copii, Comuna Ruginesti, Judetul Vrancea,Creare parc in zona blocurilor ANL; Modernizare parc zona GARII – Str. Siret ; Modernizare spatii verzi pa aliniamentele DN2, DN11 si strazile orasenesti, Municipiul Adjud” , Teren de sport principal Liceul Teoretic Emil Botta, Municipiul Adjud, Construire teren secundar Colegiul National Emil Botta, Construire bloc de locuinte , Construire sediul social , Construire sediu Primarie Comuna Gologanu, Judetul Vrancea.

Au fost facute investitii mari in dotarea cu utilaje si echipamente tehnologice specifice domeniului de activitate , ajungandu-se ca societatea sa detina in proprietate 3 statii de asfalt , 2 statii de betoane , 2 statii de sortare –concasare, birouri tehnice si productie, nenumarate utilaje si un parc insemnat de autovehicule

Datorita seriozitatii cu care firma trateaza fiecare client, datorita respectarii termenelor de executie, a folosirii de materii prime de cea mai buna calitate, datorita calitatii serviciilor pe care le ofera, firma SC ROMAN IMPEX PREST SRL si-a castigat un loc bine stabilit pe piata constructorilor din zona Moldovei. Toti acesti factori au facut ca firma firma SC ROMAN IMPEX PREST SRL sa devina un nume, o marca a calitatii pe piata autohtona.